Kurnaz Tilki
Adaletine güvenilen Kral Aslan bir gün, hüküm sürdüğü ormanda dört bir yana haber salar, orman halkının dertlerini dinleyeceğini bildirerek herkesin toplantıya katılması için çağrı yapar. Tüm orman hayvanları bu çağrıya uyarak saraya gelir ancak bütün hayvanları canından bezdiren, hepsine bir kötülüğü dokunmuş olan Kurnaz Tilki bu buyruğa kulak asmaz bir tek, çünkü şikâyet edilmekten ve bunun sonucunda ceza almaktan korkar.
Ancak büyük uğraşlar sonunda toplantıya katılmak zorunda kalan Kurnaz Tilki’nin yaptığı tüm kötülükler bir bir ortaya dökülmesine ve Kral Aslan onu pek çok kereler mahkûm etmesine rağmen Tilki uydurduğu yalanlar, hikâyeler ve dalkavukluğu sayesinde her seferinde kralı aldatmayı başarır. Bakalım Kurnaz Tilki sonunda yapığı kötülüklerin cezasını çekip doğru yolu bulacak mı?
Büyük Alman yazar düşünür Goethe, bundan tam iki yüz yıl önce yazdığı bu kitapta, kendi döneminde tanık olduğu kimi durum ve olayları hayvanların dünyasına adapte ederek masalsı bir anlatımla dile getiriyor. Goethe iyilik, kötülük, haksızlık, adaletsizlik gibi kavramları öyle derinlemesine işler ki bugün bile çocuklar bu kitaptan insan ve topluma dair kendilerine pek çok dersler çıkaracaklar.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.