I·rfani· bakışın sunduğu i·nsan ve evren tasavvuru, kendi·ne özgübi·r sosyal-si·yasal düşünceyi· gerekti·ri·r mi·? Yoksa bu bakış açısının si·yasi· bi·r düşünceni·n şeki·llenmesi·nde hi·ç bi·r rolü yok mudur?
Ari·fleri·n si·yaset sahnesi·ne akti·f katılımları ya da bu sahneden uzak durmaları, onların i·rfani· düşünceleri·nden mi· yoksa ki·şi·sel terci·hleri·, karakteri·sti·k özelli·kleri· ve di·ğer başka düşünsel eği·li·mlerden mi· kaynaklanmaktadır?
I·rfani· bakış açısının si·yasi· bi·r düşünceni·n şeki·llenmesi·nde etki·si· varsa eğer, bu etki·ni·n mahi·yeti· nedi·r? Yani· hangi· sosyal-si·yasal düşünceyi· onaylar ve savunur, hangi·si·ni· reddeder ve yadsır? Bu sorular bağlamında özelli·kle son yüzyıl i·çeri·si·nde çok farklı görüşler ortaya konmuştur. Bu görüşleri·n ortak yönü, hepsi·ni·n de açık ve net ya da dolaylı olarak i·rfani· düşünceni·n bi·r şeki·lde si·yaset sahnesi·ni· etki·ledi·ği· yönündedi·r. Ayrıştıkları yön i·se bu etki·ni·n nasıllığı ve hangi· boyutlarda olduğu noktasındadır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.