Ekonomik krizlerin hâkim olduğu, sıkıntıların yaşandığı bir zaman olan 1970li yılların başında, Almanyadan Türkiyeye dönüş yapan Hidayet Hanım ve çocukları, Üsküdar’da bir köşke taşınıp Füruzan Hanım ve ailesine komşu olur. Hidayet Hanımın Alman eşi Hansın Hitler hayranı geçmişi, oğlunu kaçırması ve bu trajik olayın ardında bıraktığı izler, sadece aile bağlarını değil, aynı zamanda iki farklı kültür arasındaki çatışmayı da gözler önüne serer.
Hidayet Hanım’ın yaşadıklarından sonra içine düştüğü sıkıntılı durum, bir süre sonra ev sahibi Cezmi Beyin rahatsızlığından ötürü onların yanına taşınmasıyla tamamen değişir. Bu olay, aile üyelerinin hayatlarında da yeni bir başlangıca işaret eder.
Füruzan Hanım ve ailesi, dostluklarının gücüyle Hidayet Hanıma destek olurken çocuklar arasında başlayan arkadaşlıklar, zamanla karmaşık bir duruma dönüşür. Türkiyenin 1970lerden 2000’lere uzanan dönemine tanıklık eden bu iki aile; siyasi değişimler, toplumsal dönüşümler ve bireysel sınavlarla dolu bir serüvenin içine sürüklenir.
Bir Mucizedir Yaşamak sadece şanssız bir ailenin ve çevresinin gerçek hikâyesini değil, aynı zamanda bir ülkenin geçmişiyle yüzleşme ve geleceğe doğru ilerleme çabasını içeren bir yolculuğu anlatıyor. Yazar bu romanında, geniş bir zaman dilimi içerisinde çocukların büyüme süreçlerini, seçimlerini ve yaşadıkları dönemin izlerini sürerken tarihe geçmiş aşkları, iç sızlatan derin acıları ve insan olmanın zorluklarına dair derin sorgulamaları da okura aktarıyor.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.